Alunele de padure, fructele care ne mentin in forma si ne asigura energia pentru o zi grea

Alunele de padure, fructele care ne mentin in forma si ne asigura energia pentru o zi grea

In loc de o portie buna de fast-food si de cateva produse pline de carbohidrati putem consuma delicioasele alune. Pe langa faptul ca sunt o sursa foarte buna de nutrienti, vitamine, fibre si minerale alunele de padure sunt placute la gust, tin de foame, ne ajuta sa avem energie pentru o zi intreaga, protejeaza sistemele principale din corpul nostru si contribuie la o digestie mai usoara si la un tranzit intestinal cat mai bun.

Consumul moderat de alune de padure este recomandat tuturor categoriilor de varsta, antioxidantii continuti in cantitati mari sprijina corpul nostru in lupta cu radicalii liberi, stresul oxidativ dispare, sistemul imunitar poate lupta fara probleme cu microbii sau virusii care ne ataca organismul zi de zi. Colesterolul rau este redus la valori normale daca se consuma alunele crude, fara a fi tratate termic, celulele sunt ferite de degradare si sunt ajutate sa functioneze corect.

Alunele sunt bune si in curele de slabire, multe dintre caloriile din ele nu sunt absorbite de organismul nostru asa ca riscul de ingrasare este redus. Alaturi de colesterol scad si trigliceridele, ficatul este mereu sanatos, poate procesa foarte bine tot ce mancam, acizii grasi din ele fiind responsabili pentru efectele benefice pe termen lung.

Diabeticii si cei cu probleme de metabolism pot consuma linistiti aceste fructe, cateva alune de padure pe zi sunt suficiente pentru a reduce valorile zaharului din sange si pentru a regla tensiunea. Desi nu sunt atat de bogate in calorii alunele trebuie consumate cu moderatie, mai mult de un pumn doua pe zi nu e recomandat, de obicei se vor manca la micul dejul sau seara, fara a se folosi niciun proces termic extins, prajire, coacere.

Pentru cei care nu le suporta crude se pot include in salate sau preparate calde pentru un plus de savoare. Reducerea inflamatiilor, reducerea riscului de atac de cord si de infarct, versatilitatea si flexibilitatea utilizarii lor in bucatarie si medicina, iata alte cateva motive pentru care merita sa consumati fructele acestea de fiecare data cand aveti ocazia.

Bibliografie:
Alunele de pădure – beneficii și proprietăți

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *