Avocatul cedo, un ajutor esential atunci cand va adresati CEDO

Avocatul cedo, un ajutor esential atunci cand va adresati CEDO

Atunci cand in procesele cu statul reclamantul nu este multumit de ce decizie primeste si considera ca i se incalca drepturi fundamentale acesta se poate adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului. Plangerile care ajung la CEDO provin de la cetateni din statele membre ale Consiliului Europei, Curtea supravegheaza respectarea prevederilor Conventiei Europene a Drepturilor Omului si a Protocoalelor suplimentare, de cele mai multe ori dosarele depuse ajung sa fie castigate de cei care le-au intocmit.

Oricine doreste poate sa trimita plangeri impotriva statului la CEDO, ele vor fi analizate si solutionate sau respinse, daca nu sunt fundamentate corect. La CEDO nu se ajunge decat dupa ce sunt epuizate caile de atac la adresa statului in tara, doar un avocat cedo va poate pune la dispozitie toate detaliile despre intocmirea de dosare cedo, si se poate ocupa de tot ce tine de documente si redactarea lor. Termenul de depunere a dosarelor la CEDO este de sase luni de la data la care s-a adus in discutie hotararea definitiva a instantei din tara. Un avocat cedo cu experienta va sti sa ataseze memoriului trimis si copii dupa toate actele care dovedesc decizia, sa determine care e dreptul incalcat din Conventie si sa sustina cu argumente foarte clare de ce anume reclamantul solicita interventia CEDO in solutionarea cauzei. CEDO reactioneaza imediat la fiecare cerere admisa si trimite intrebari Guvernului, care va raspunde si va motiva de ce justitia din tara respectiva a luat o anumita hotarare intr-o cauza. Raspunsul oficial de la Guvern ajunge la reclamant, care il poate contesta, iar intervine avocatul cedo care poate formula corect raspunsul si poate aduce contraargumente.

Cand dosarul se afla in fata Curtii este nevoie si de un avocat cedo care sa discute si sa inteleaga problemele de specialitate implicate de un astfel de proces. Asadar, avocatii cedo pot sa va indrume si sa va asigure un proces castigat la CEDO, pot sa va explice toate procedurile si termenii invocati pentru a intelege clar ce veti obtine si ce nu.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *