„Buna ziua!”

„Buna ziua!”

Intotdeauna mi-au placut surprizele si nu cred ca exista persoana care sa nu se simta bine atunci cand primeste cadouri cu ocazia aniversarilor, sarbatorilor, zilelor de nastere. Acest lucru nu il poate spune si o invatatoare din Arad, care a primit intr-o zi un cadou neasteptat.

O persoana necunoscuta a mers la scoala primara unde respectiva invatatoare preda si a inmanat un pachet elevului de serviciu cu destinatie clara. Cadrul didactic nu a anticipat faptul ca va fi umilita si a deschis cadoul de fata cu colegii ei. Odata deschis, in camera s-a imprastiat un miros foarte urat si toti au vazut cu stupoare ca in pachet erau mai multe sandwich-uri nu umplute cu sunca, ci cu excremente. Bineinteles ca invatatoarea a aruncat imediat la gunoi „cadoul” si a anuntat politia. Ea banuieste vinovatul: o vecina, care nu este la prima abatare.

Cand am citit aceasta intamplare m-am gandit la respectul pe care ar trebui sa il aratam fata de semenii nostri. Stirea nu precizeaza comportamentul invatatoarei fata de vecina respectiva si, de aceea, nu stiu daca a fost provocata sa faca acest gest. In orice caz nu are nicio scuza si nu este indreptatita. Vinovatul ramane vinovat.

Atata timp cat traim in societate, trebuie sa respectam concetatenii; cat locuim intr-un bloc sa incercam pe cat posibil sa nu deranjam vecinii. Cateodata pare imposibil, dar sa ne facem partea noastra. Cand eram mai mica locuiam impreuna cu bunica mea si vecinul de jos era obsedat ca noi facem prea multa galagie si o acuza pe bunica mea de faptul ca se plimba cu rolele prin casa. Ei bine, imaginati-va o persoana la varsta de 65 de ani, corpolenta, sa faca asa ceva. Vecinul nostru a chemat si politita de cateva ori; insa noi il salutam intotdeauna, pentru ca trebuie sa fim un exemplu.
Suntem oameni si trebuie sa ne comportam ca atare. Tatal meu avea o vorba: omul este lup printre oameni. Parca unora li se potriveste, dar sa nu ne uitam in gradina vecinului. Bunatatea si o inima vesela sa ne caracterizeze comportamentul; oriunde mergem sa lasam loc macar de „buna ziua”.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *