Cand este momentul potrivit sa inlocuiesti anvelopele pentru iarna?

Cand este momentul potrivit sa inlocuiesti anvelopele pentru iarna?

Foarte multi soferi fac o mare greseala atunci cand vine vorba despre inlocuirea de anvelope iarna. Deoarece nu cunosc cand anume ar trebui sa schimbe cauciucurile, acestia fie ca le pun prea devreme, fie prea tarziu. Nu este o mare problema daca sunt inlocuite anvelope iarna mai devreme. Problema se pune cand acestea sunt schimbate prea tarziu.

Trebuie sa recunosc ca nici eu nu stiam, pana anul trecut cand anume trebuie sa inlocuiesc cauciucurile de iarna. Eu ma lasam condus dupa principiul – cand se lasa frigul, atunci schimb si eu anvelopele. Mi s-a intamplat ceva anul trecut, cand toamna a venit mult mai devreme si m-a luat prin surprindere. De fapt, totul s-a intamplat cam intr-o saptamana, cand temperaturile au scazut brusc. Cu toate ca aveam intregul set de anvelope iarna, nu reuseam sa-mi gasesc timp pentru inlocuirea lor.

Intr-o seara, cand ma intorceam de la serviciu, era o ploaie rece, vremea era tare urata. Conduceam prudent, insa, cu toate astea, simteam cum pierd controlul masinii. Efectiv nu ma mai asculta si eu nu stiam ce sa-I fac. Eram cu cauciucurile de vara inca si aveam un contact foarte prost cu soseaua. Nu m-am pierdut, desigur, am condus incet si prudent pana acasa, iar a doua zi era la service pentru schimbarea de anvelope iarna.
Ideea este nu ne trebuie sa se intample ceva cu noi pentru a intelege cat de important este sa schimbam la timp cauciucurile de iarna. Exista o regula – acestea trebuiesc schimbate cand temperatura scade sub 7 grade. Tu stiai de regula aceasta? Conduceti prudent tot timpul, iar in sezonul rece fiti si mai prudenti in trafic. Inlocuiti la timp anvelopele de iarna.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *