Capcanele anunturilor de vanzari online

Capcanele anunturilor de vanzari online

Cumpararea unui camion de pe site-urile de anunturi de pe internet va poate pune in fata unor riscuri importante. Absolut esential atunci cand cumparati online este sa va asigurati de moralitatea vanzatorului si sa nu platiti nimic pana cand nu sunteti sigur ca veti primi vehiculul respectiv in starea in care l-ati vazut in poze.

De asemenea, este important sa detectati ofertele care par suspecte si sa va feriti de ele. Cel mai simplu si la indemana mod in care sa va feriti de oferte suspecte sau de escroci este sa cumparati intotdeauna de la un dealer autorizat de camioane rulate, o companie mare, cu o oferta vasta si serioasa.

Daca, din diverse motive, considerati mai simplu sa faceti achizitii de pe site-uri de anunturi cu vanzari masini, iata cateva capcane de care sa va feriti.

Pretul mult sub pretul pietei

Daca pretul camionului de care sunteti interest este cu mult sub pretul pietei, aveti de-a face cel mai probabil cu o incercare de inselatorie. Exista, desigur, si situatii in care proprietarul se grabeste si doreste sa vanda vehiculul urgent chiar cu un pret mai mic, insa in cele mai multe cazuri e vorba despre situatii in care vanzatorul vrea sa se debaraseze de o masina suspecta sau cu probleme.

Avans prin transfer

Daca vanzatorul va cere un avans pentru rezervarea masinii, cel mai probabil veti pierde avansul respectiv, aceasta fiind o tentativa de a va escroca. Nu faceti astfel de transferuri fara un document care sa va puna la adapost de furturi si inselatorii.

Contact exclusiv prin email

Feriti-va de anunturi in care nu exista posibilitatea de a contacta vanzatorul telefonic, ci doar prin email. Incercati sa obtineti prin email un numar de telefon, iar daca vanzatorul refuza, e cazul sa va puneti intrebari legat de onestitatea sa si de seriozitatea ofertei.

Ca masuri absolut necesare de precautie, cereti intotdeauna vanzatorului un document de identitate, pentru a va asigura ca numele acestuia este acelasi de pe documentele masinii si ca are dreptul de a va vinde vehiculul de care sunteti interest. Cereti, de asemenea, si cartea tehnica a vehiculului si toate reparatiile prin care a trecut, astfel incat sa ii cunoasteti foarte bine istoricul.

Inainte de a cumpara, verificati intotdeauna starea tehnica a vehiculului, preferabil cu un specialist, pentru a determina daca are sau nu vicii care ii pot afecta buna functionare si pot conduce la riscuri de accident.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *