Cum extragem apa folosind pompe submersibile put?

Cum extragem apa folosind pompe submersibile put?

Puturile reprezinta sisteme  de alimentare cu apa realizate prin forarea terenului in anumite zone in care apa este prezenta la o anumita adancime. Pentru extragerea apei se folosesc pompe submersibile put alese cu grija astfel incat sa faca fata solicitarilor pe care le avem. Trebuie sa avem in vedere faptul ca puturile sunt unitati de alimentare cu apa potabila si ca pentru pomparea apei din acestea va trebui sa folosim produse si echipamente specifice.

Alegerea unei pompe submersibile put depinde de cativa factori cu importanta majora, factori ce pot influenta buna desfasurare a procesului de extragere. Exista numeroase modele de astfel de pompe submersibile put, insa este important ca alegerea noastra sa fie una corecta astfel incat proiectul sa nu fie periclitat in nici un fel.

Pe piata din Romania exista numeroase nume de pompe submersibile put, insa de departe unul dintre cele mai cunoscute nume il constituie Tricomserv. Tricomserv este producator de pompe submersibile de acest tip, pompe care sunt deja cunoscute de catre majoritatea utilizatorilor si care se afla in topul preferintelor marilor dezvoltatori in domeniul extragerii apei.

Unde putem gasi aceste pompe submersibile put? Aceste tipuri de pompe pot fi gasite pe site-ul www.shop-einstal.ro, acest site fiind principalul distribuitor al produselor Tricomserv.

Un aspect important ce trebuie avut in vedere este faptul ca la  alegerea pompei trebuie luata in calcul si adancimea de la care se extrage apa, deoarece apa din prima panza freatica nu este de buna calitate si are un nivel ridicat de impuritati, si tocmai de aceea trebuie sa avem in vedere forarea la adancimi mai mari. Nitratii reprezinta principala problema de care trebuie sa ne ferim in cazul apei potabile si tocmai de aceea se recomanda ca apa sa fie extrasa de la o adancime cat mai mare.

Pentru realizarea unui put este nevoie sa avem anumite caracteristici geologice ale terenului si in functie de acestea se poate alege si pompa submersibila put dar si tipul tubajului. De asemenea, sunt necesare anumite operatiuni cum ar fi saparea putului, realizarea tubajului, montarea instalatiei de pompare si introducerea pietrisului. Pietrisul margaritar folosit este foarte important deoarece are rol de filtrare si mai mult decat atat poate ajuta la marirea duratei de viata a forajului. Acest lucru se realizeaza prin faptul ca particulele mai mari continute in apa nu mai pot afecta instalatia de pompare, acest lucru insemnand mai putin efort si o mai mica rodare a sistemului.

Dupa realizarea acestor operatiuni se trece la pomparea efectiva a apei si transmiterea ei pe verticala catre sistemul de alimentare propriu-zis. Doar respectand aceste operatiuni putem fi siguri de reusita extragerii si de calitatea apei pe care o obtinem. Este necesar sa alegem pompe submersibile put care sa respecte debitul si adancimea de pompare stabilite initial pentru a nu fi necesar sa suplimentam ulterior capacitatea acestora sau sa inlocuim aceste produse.

Specialistii in domeniul extragerii apei ne recomanda ca dimensionarea acestor sisteme sa fie facuta de catre specialisti, iar in momentul achizitionarii noi sa respectam intru totul recomandarile acestora. In acest fel putem avea certitudinea ca munca noastra nu este in van si ca aceasta va da roadele dorite concretizate prin alimentarea corecta a gospodariilor folosind pompe submersibile put.

 

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *