Cum stim cand trebuie inlocuite cartusele de imprimanta?

Cum stim cand trebuie inlocuite cartusele de imprimanta?

Cel putin o data, daca nu de mai multe ori, am ajuns in situatia in care imprimanta nu mai poate tipari asa cum trebuie documentele. Cauzele unei tipariri de proasta calitate sau cu defecte pot fi multiple. De la mizeria care exista pe lamelele care controleaza tusul pana la deterioarea partii active electronic a fiecarui cartus. Inlocuirea cartuselor se realizeaza foarte simplu atunci cand e nevoie, cartuse imprimante inkjet se gasesc la preturi bune in magazinele online de profil, livrarile sunt rapide asa ca veti avea in cel mai scurt timp produsul gata de schimbare.

Cum stim insa cand trebuie sa schimbam cartusele si cand le putem curata si reincarca la o firma specializata? In primul rand ceea ce va fi imprimat nu va mai arata bine, vor aparea dungi orizontale, locuri pe laterale unde nu s-a facut imprimarea, la imagini anumite parti din fotografii pot sa nu mai apara nici ele.

In al doilea rand daca discutam despre cartuse imprimante inkjet acestea pot prezenta scurgeri de tus care apar si pe harti sub forma de pete, semnalul de la cartus de la imprimanta va indica o defectiune schimbandu-si culoarea in rosu pulsatoriu.

In al treilea rand, putem sti cand sa inlocuim cartusul si dupa numarul de imprimari facute. Daca avem cartus care suporta 100 imprimari complete atunci stim ca in jurul acestui numar nu vom mai avea tiparire de calitate si vor aparea si problemele.

In al patrulea rand, cartusul se inlocuieste si cand se observa uzura fizica a lamelelor, de la prea multe imprimari si reincarcari. Cartusele pentru imprimante au in general o viata limitata, chiar daca se fac reincarcari mecanismele electronice ajung sa se uzeze si inlocuirea lor este obligatorie pentru o tiparire calitativa. Schimbarea lor cu unele noi este recomandata la cel putin doi ani de utilizare intensa, la cele cu toner inlocuirea poate fi facuta la cinci sau sase ani, chiar mai mult, pentru ca durata lor de viata e mai mare si rezistenta la uzura superioara celor cu inkjet.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *