Masina de gaurit cu talpa magnetica

Masina de gaurit cu talpa magnetica

In functie de cat de mult sunt utilizate, masinile de gaurit ocupa locul doi dupa masinile de frezat si de alezat. Masinile de gaurit cu talpa magnetica au in dotare sisteme de fixare cu electromagneti care pot fi de mai multe feluri dupa cum urmeaza: drepte, in forma de V, pentru tevi rectangulare, pentru tevi rotunde etc. Masina gaurit cu talpa magnetica are un grad de aplicabilitate foarte mare avand in vedere multitudinea de operatii ce se pot executa cu acest dispozitiv cum ar fi: operatiuni de gaurire, de alexare, de adancire, de largire sau de filetare si multe altele.

Printre domeniile de prelucrare metal in care se utilizeza acest tip de masini-unelte se afla: industria aeronautica, piese pentru constructia de automobile, santiere pentru constructii. Sistemul de fixare cu electromagneti se activeaza sau se dezactiveaza cu ajutorul unui intrerupator. Astfel ca o componenta de nelipsit de la masin de gaurit cu talpa magnetica este lantul de siguranta ce face posibila fixarea acesteia pe grinzi verticale din otel pentru a putea realiza operatii de gaurire. De cele mai multe ori masinaria aceasta este utilizata pe santierele de constructii unde se fac alezaje. Avand in vedere ca foarte multe masini de gaurit cu talpa magnetica pot dispune de sisteme centralizate de avans automat acestea au si sisteme de lubrifiere si magneti industriali foarte rezistenti, care raman in stare buna chiar si dupa utilizari intensive. In combinatie cu aceste masini-unelte pot fi utilizate si capuri de frezare pentru gaurirea metalului dat si, burghie si carote.

Printre principalele avantaje ale masinii cu talpa magnetica se numara faptul ca aceasta poate fi folosita, in conditii de precizie si de siguranta, pentru gaurire si filetare, indiferent de pozitionarea obiectului care trebuie prelucrat, mai ales intr-o structura metalica deja construita. Daca va ganditi sa dati banii pe un astfel de echipament sa stiti ca nu veti regreta deoarece este o investitie profitabila avand in vedere multitudinea de domenii in care poate fi folosita.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *