Sergentul Stubby

Era Primul Razboi Mondial. Un grup de soldati americani se antrena la Camp Yale cand un caine a venit spre soldati si i-a cucerit, devenind membru al echipei. Soldatii au decis sa-l cheme Stubby si au fost atat de atasati de caine ca l-au luat cu ei pe vasul care i-a dus in Franta. Chiar daca nu avea pregatire speciala pentru lupta pe front, catelul ii latra pe germani si ii apara pe soldati. La un moment dat catelul a prins un spion german si nu l-a mai lasat sa scape. Stubby a fost si in transee in Europa si a participat la 17 batalii. A fost ranit la un picior de o grenada si a stat in spitale din cauza atacurilor cu gaz. Desi era ranit, Stubby a continuat sa-si ajute prietenii, soldatii. Stubby a primit propria sa uniforma si medalii. Dupa ce a fost de prea multe ori in spital soldatii au inceput sa se teama pentru viata cainelui.

Catelul s-a intors in America unde a participat la o multime de parade, aparand in uniforma si cu toate decoratiile pe el. Mai tarziu Stubby a ajuns mascota universitatii din Georgetown, a cunoscut trei presedinti diferiti, fiind adorat de intreaga tara.
Judy. Judy se afla pe o nava britanica, in timpul bombardamentului japonez din 1942, i-a ajutat pe soldati sa scape cu viata, le-a purtat trupurile pana la tarm. Dupa ce au ajuns pe o insula abandonata soldatii au cautat mancare si apa zile intregi. Pana la urma Judy a gasit un izvor de apa dulce. Din nefericire, pe insula exista un sat japonez si soldatii au fost luati prizonieri. Ca sa nu pateasca nimic catelul a fost ascuns de soldati cand au fost trimisi in Indonezia. Ori de cate ori un prizonier britanic era batut de japonezi Judy sarea imediat sa protejeze compatriotul, chiar daca asta insemna ca era ranita, lovita.

Pana la urma unul dintre prizonieri a negociat cu seful japonezilor si Judy a devenit prizonier de razboi. In 1945, dupa trei ani de detentie si multe aventuri Judy si prizonierul care a salvat-o s-a intors in Anglia, unde a primit Medalia Dickin. In 1950 Judy a murit din cauza cancerului.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *